Zagreba Lajfhaki

Tko ne smije jesti haringe i zašto: odgovor endokrinologa

Haringa je zdrav i ukusan proizvod koji služi kao izvrstan samostalni međuobrok ili dodatak raznim jelima.

Ali ne mogu svi ljudi jesti takvu ribu. To je zbog karakteristika tijela.

O tome je govorila endokrinolog Elena Evdokimova, piše Gazeta.ru.

Kao što je liječnik primijetio, hipertenzivnim pacijentima bolje je izbjegavati haringu.

To je zbog činjenice da proizvod sadrži puno soli, što izaziva zadržavanje tekućine u tijelu, što dovodi do oteklina i povišenog krvnog tlaka.

Fotografija: Pixabay

Trudnice i dojilje ne smiju jesti haringe.

Maloj djeci također ne treba davati ovaj proizvod.

Za djecu mlađu od tri godine preporučljivo je potpuno ograničiti konzumaciju haringe, a starijim dječacima i djevojčicama takva se riba može davati ne više od jednom ili dva puta tjedno, ali dijelovi trebaju biti mali, a sam proizvod može biti samo malo posoljena.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version