Krompir je jedna od najzdravijih namirnica koje postoje.
Cijena mu je niska, unatoč naizgled monotonom okusu, postoji puno kulinarskih jela s krumpirom.
Zbog svojih nutritivnih svojstava i okusa, ovaj proizvod vole mnogi ljudi diljem svijeta.
Prednosti krumpira
Krumpir sadrži 2 puta više hranjivih tvari od mrkve, 3 puta više od kineskog kupusa i 4 puta više od rajčice. Ovo povrće ima najveći sadržaj vitamina C.
Krumpir je pogodan za prehranu osoba koje boluju od dijabetesa, gastrointestinalnih problema, zatvora ili raka.
Krumpir je bogat kalijem i ako se redovito konzumira, može smanjiti rizik od moždanog udara za oko 40%.
Krumpir značajno utječe na regeneraciju kose, poboljšava pamćenje, bistri mišljenje i sprječava skorbut.
Stručnjaci za prehranu kažu da ako jedete krumpir s punomasnim mlijekom, možete unijeti sve hranjive tvari koje su potrebne vašem tijelu.
Ovo povrće sadrži 3% masti, što u potpunosti zadovoljava potrebe organizma. Konzumiranje krumpira u razumnim količinama spriječit će vas višak kilograma.
Ali osobe s viškom kilograma koje ga jedu kao svakodnevnu hranu kao prilog trebaju biti oprezne.
Krumpir pomaže nadoknaditi nedostatak vitamina A i C, kalcija, fosfora i kalija. Ako osjećate emocionalnu tjeskobu, jedite više krumpira.
Sok od krumpira pomaže u liječenju opeklina od sunca, uklanjanju staračkih pjega, a ne uzrokuje nuspojave.
Maske od krumpira pomažu u borbi protiv bora i akni, poboljšavaju nokte, čineći ih glatkima i mekima.
Ranije smo vam rekli smijete li svaki dan jesti kajganu.