Zagreba Lajfhaki

Tko treba jesti krumpir i zašto: činjenice koje će vas iznenaditi

Krompir je jedna od najzdravijih namirnica koje postoje.

Cijena mu je niska, unatoč naizgled monotonom okusu, postoji puno kulinarskih jela s krumpirom.

Zbog svojih nutritivnih svojstava i okusa, ovaj proizvod vole mnogi ljudi diljem svijeta.

Prednosti krumpira

Krumpir sadrži 2 puta više hranjivih tvari od mrkve, 3 puta više od kineskog kupusa i 4 puta više od rajčice. Ovo povrće ima najveći sadržaj vitamina C.

Krumpir je pogodan za prehranu osoba koje boluju od dijabetesa, gastrointestinalnih problema, zatvora ili raka.

Fotografija: © Belnovosti

Krumpir je bogat kalijem i ako se redovito konzumira, može smanjiti rizik od moždanog udara za oko 40%.

Krumpir značajno utječe na regeneraciju kose, poboljšava pamćenje, bistri mišljenje i sprječava skorbut.

Stručnjaci za prehranu kažu da ako jedete krumpir s punomasnim mlijekom, možete unijeti sve hranjive tvari koje su potrebne vašem tijelu.

Ovo povrće sadrži 3% masti, što u potpunosti zadovoljava potrebe organizma. Konzumiranje krumpira u razumnim količinama spriječit će vas višak kilograma.

Ali osobe s viškom kilograma koje ga jedu kao svakodnevnu hranu kao prilog trebaju biti oprezne.

Krumpir pomaže nadoknaditi nedostatak vitamina A i C, kalcija, fosfora i kalija. Ako osjećate emocionalnu tjeskobu, jedite više krumpira.

Sok od krumpira pomaže u liječenju opeklina od sunca, uklanjanju staračkih pjega, a ne uzrokuje nuspojave.

Maske od krumpira pomažu u borbi protiv bora i akni, poboljšavaju nokte, čineći ih glatkima i mekima.

Ranije smo vam rekli smijete li svaki dan jesti kajganu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version