Ubojita hrana koju konzumiramo svakodnevno

Posljednjih nekoliko godina onkološke bolesti sve više napreduju. Liječnici i vodeći znanstvenici bore se za rješavanje ovog gorućeg zdravstvenog problema, ali svatko se može zaštititi sam.

Samo se morate ograničiti u potrošnji nekih proizvoda.

Evo čega se morate odreći da biste spasili svoj život.

Šećer i gazirana pića

Rafinirani šećer i gazirana pića na vrhu su popisa zdravstvenih prijetnji. Gazirana pića smatraju se jednima od najopasnijih zbog 4-metilimidazola – posebno opasnog kancerogena, čije nakupljanje u tkivima probavnog trakta može uzrokovati oštećenje unutarnjih organa.

Namirnice koje izazivaju alergije

Osim toga, američki neurolozi i toksikolozi otkrili su da ovaj kancerogen može doći do mozga, otapajući se u ljudskoj krvi.

Saharin i kalijev acesulfam, kojih ima čak i u “dijetnim” pićima, dugo su se smatrali bezopasnima, no to nije tako.

Suprotno uvriježenom mišljenju, sam šećer ne uzrokuje rak. Međutim, ako je bolest već dijagnosticirana, korištenje ovog proizvoda treba izbjegavati.

Poznato je da za aktivnost oboljele stanice troše znatno više glukoze od normalne. U tom smislu, postoji jednostavno pravilo: Što manje slatkiša osoba konzumira svaki dan, to je korisnije za tijelo.

Mast i kava

Pržena ulja, kao i prerađeno meso, aktivno pomažu bolesti da “spali” sve tjelesne resurse. Već 2015. godine Svjetska zdravstvena organizacija uvrstila je šunku, slaninu, kobasice i druge prerađevine od mesa na popis opasnih proizvoda.

6 namirnica koje mogu oštetiti štitnu žlijezdu

Glavni katalizator za pojavu onkoloških bolesti, prema znanstvenicima, može biti biljno ulje i kuhanje na visokim temperaturama, koji zajedno s drugim kancerogenima štete tijelu.

U 2018. instant kava iz automata prepoznata je kao jedno od najopasnijih pića. Otkriven 2002. godine, kancerogeni akrilamid može izazvati krvožilne bolesti i mnoge druge ozbiljne bolesti.

Kokice

Omiljena hrana kinofilama, prema znanstvenicima, doživjela je brojne promjene, zbog čega je ne samo ukusna, već i iznimno opasna za konzumaciju.

Prije nekoliko godina u samim kokicama otkriven je propil galat – konzervans kojeg, usput rečeno, ima čak i u motornom ulju.

Kokice koje se rade u mikrovalnoj pećnici rade se s uljem GM soje za koje znanstvenici s kalifornijskog sveučilišta u Riversideu ističu da puni jetru masnoćom i remeti njezin pravilan rad. Prema znanstvenicima, ovo je ulje uzrokovalo epidemiju pretilosti u SAD-u.

Superhrana koju 90% ljudi ne jede dovoljno

Konzervirana hrana i brza hrana

Američka agencija za zaštitu okoliša prepoznala je bisfenol-A kao jednu od najotrovnijih tvari za tijelo.

2011. i 2012. godine pronađena je na unutarnjim stijenkama limenki običnih limenki. Znanstvenici su već dokazali da nakupljanje bisfenola uništava jetru i također mijenja genetske karakteristike potomaka.

Hrana kuhana u višekratnom ulju nije ništa manje opasna. Takve metode kuhanja koriste veliki i mali lanci brze hrane. Tijekom kontinuiranog ciklusa proizvodnje hrane nastaje jedan od najotrovnijih kancerogena – benzipren.

Negativno utječe ne samo na jetru, već i na koštanu srž te izaziva leukemiju kod ljudi i sisavaca.

Nevidljive ubojice

U kobasicama i drugim “mesnim” proizvodima ima mnogo prehrambenih aditiva: emulgatora, zgušnjivača, boja, konzervansa. Ti isti “E” podaci, o kojima proizvođači niti ne skrivaju.

Škotski onkolozi više su puta primijetili da nakupljanje prehrambenih aditiva iz skupine “E” u tijelu povećava vjerojatnost onkoloških bolesti spolnog sustava kod muškaraca, a može dovesti do razvoja raka dojke kod žena. Konzumacija čipsa također je toksični udarac za tijelo./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki