Upozorenje: Ako jedete sladoled, pročitajte ovo

Sladoled se ne smije često jesti zbog visoke kalorijske vrijednosti i velike količine šećera. To je rekla glavna nutricionistica Moskovskog odjela za zdravstvo Antonina Starodubova.

Neki ljudi ne bi trebali jesti povrće! Evo tko su oni

“Sve vrste sladoleda sadrže prilično veliku količinu šećera, što dovodi do određenih ograničenja u konzumaciji. Čak ni zdravi ljudi ne bi trebali u svoju svakodnevnu prehranu uključiti slatkiše i slastice, pa tako ni sladoled”, upozorava.

Također je rekla da 100 grama sladoleda sadrži između 120 i 220 kilokalorija. A glazura povećava hranjivu vrijednost sladoleda za oko 300 kilokalorija.

Kikiriki je izvrstan izvor biljnih proteina

Šerbeti i voćni sladoledi su bez masnoće, tako da mogu biti manje kalorijski, ali imaju više šećera, što ih održava na istoj nutritivnoj razini.

Međutim, Starodubova je podsjetila da sastojci sladoleda, poput voćnog pirea, orašastih plodova i mliječnih proizvoda, sadrže mnoge tvari korisne za ljude, tako da ne biste trebali potpuno napustiti ovaj desert./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki