Zagreba Lajfhaki

Utvrđeno je da alkohol povećava rizik od razvoja gihta: je li moguće izbjeći problem?

Pijenje alkohola ne obećava ništa dobro za osobu, a zlouporaba jamči niz posljedica u obliku zdravstvenih problema.

Netko pogrešno vjeruje da se ništa loše neće dogoditi od čaše bijelog vina ili šampanjca, oslanjajući se na plemenito podrijetlo pića. Evo što kažu znanstvenici.

Publikacija Doctorpiter izvještava o tome kakav alkohol može uzrokovati razvoj gihta.

Giht je bolni oblik upalnog artritisa uzrokovanog nakupljanjem mokraćne kiseline u zglobovima.

Donedavno se vjerovalo da je rizik od razvoja gihta 2 puta veći kod onih koji piju alkohol više od jednom tjedno.

Fotografija: © Belnovosti

Štoviše, glavni udarac pada na muškarce.

Alkohol i giht

Prema najnovijim znanstvenim dokazima, pijenje šampanjca, bijelog vina, piva, jabukovače i žestokih pića povezano je s visokim rizikom od razvoja gihta.

Također je utvrđeno da jaka alkoholna pića povećavaju rizik od ove bolesti kod žena.

Izbjegavajte probleme

Kako bi se izbjegli problemi, istraživači preporučuju smanjenje konzumacije alkohola i mesa, a istovremeno piju više čiste vode.

Iako je rizik od smrti od gihta nizak, bolest može utjecati na zdravlje srca i krvnih žila te općenito smanjiti kvalitetu života.

Exit mobile version