Zagreba Lajfhaki

Velike prednosti kruške

Kruške su od davnina poznate po svojim dobrobitima za zdravlje. Imaju malo masti i kalorija, a također su bogate vitaminima, mineralima i vlaknima. Ove njihove kvalitete daju im status svojevrsne superhrane, koje je svakako dobro ne uskratiti si.

Pogledajte koje su zdravstvene prednosti jedenja krušaka:

Vlakna sadržana u kruškama snižavaju visoku razinu kolesterola, što je iznimno dobra vijest za osobe s rizikom od ateroskleroze, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti. Vlakna se također vežu za kemikalije koje uzrokuju rak u debelom crijevu, štiteći njegove stanice od oštećenja. Možda je to razlog zašto su dijete povezane s hranom bogatom vlaknima povezane s manjim rizikom od raka.

Dokazano je da voće bogato vlaknima štiti žene u postmenopauzi od raka dojke. Takvo voće su jabuke, šljive i kruške.

Unatoč svojoj slatkoći, kruška se može koristiti u preventivnim režimima protiv dijabetesa tipa 2, uglavnom zbog sadržaja tri skupine flavonoida, koji imaju svojstvo poboljšanja osjetljivosti stanica na inzulin.

Također je poznato da mogu suzbiti upalne procese u tijelu, zahvaljujući antioksidansima koje sadrže.

Prema riječima stručnjaka, flavonoidi u kruški, topivi i netopivi, također doprinose prevenciji kardiovaskularnih bolesti.

Ovo voće također je bogato fosforom, kalcijem, magnezijem te sadrži mnogo kalija, što ga čini pogodnim za prevenciju visokog krvnog tlaka i osteoporoze.

Kruške su voće koje ne izaziva alergijske reakcije. Prvo voće koje se daje bebama često je kruška. Ne samo zbog ukusnog soka, već i zato što vjerojatno neće izazvati alergijsku reakciju.

Istraživanja pokazuju da su vitamini A, C i E iznimno važni za dobar rad očiju. Dodani mlijeku ili žitaricama za doručak blagotvorno djeluju na naše zdravlje.

Exit mobile version