Zagreba Lajfhaki

Velike prednosti lapada

Foto: iStock/Gulliver

U narodnoj medicini lisnato povrće koristi se kao ljekovito i profilaktičko sredstvo za mnoge bolesti, poput dijabetesa, bolesti jetre, žučnog mjehura i pretilosti. I ne samo.

Evo nekih od najzdravijih prednosti lapade:

Povećava apetit i poboljšava probavu.

Element željeza čini ovo povrće dobrom pomoći u liječenju anemije.

Antrakinonski spojevi povoljno djeluju na troma crijeva.

Snižava krvni tlak.

Bogat sadržaj klorofila čini lapadu univerzalnim sredstvom u borbi protiv raka.

I više:

Uvarak od lapada pomaže kod upalnih procesa u usnoj šupljini, ali dobro djeluje i kod kolitisa.

Njegovo korijenje, zdrobljeno i naneseno na problematično područje, liječi osipe, limfedem i čireve.

Pola šalice lapada sadrži oko 5 g proteina, željezo, vitamin B2 i magnezij.

Exit mobile version