Zagreba Lajfhaki

“Višak masnoće i kuhinjske soli”: nutricionist govorio o glavnoj opasnosti želeiranog mesa

Ovo složeno jelo mnogi vole. Često se takva poslastica priprema za praznike.

Ali ne biste se trebali zanositi želeiranim mesom.

Zdrava osoba može povremeno jesti ne više od 100 grama ovog proizvoda.

Radi se o tome da žele sadrži puno zasićenih masti i kuhinjske soli, koji povećavaju rizik od razvoja srčanih problema, dijabetesa, problema s težinom i gastrointestinalnih problema.

Fotografija: © Belnovosti

O tome je za Moskva 24 izjavila nutricionistica Antonina Starodubova.

Podsjetila je da se jelo priprema na bazi bogate juhe, koja se ne smije konzumirati ako imate problema s bubrezima, srcem i krvnim žilama, kao i s gihtom i drugim bolestima.

Starodubova je primijetila da je bolje odabrati manje masni aspik, koji bolje čuva hranjive tvari.

Osim toga, stručnjak je primijetio da se jelo može učiniti manje štetnim ako koristite dijetalno meso, ribu i dodate povrće i začinsko bilje za kuhanje.

Ranije smo vam rekli kako kuhati jellied ribu.

Exit mobile version