Zagreba Lajfhaki

Za koga je štetno piti kefir: ispada da mnogi ljudi ne znaju

Rodno mjesto ovog prekrasnog pića je područje oko Elbrusa.

Ljudi s Kavkaza bili su prvi koji su izmislili ovaj prekrasan fermentirani mliječni proizvod. Kefir je jedan od najboljih prirodnih probiotika koji ima ljekovita svojstva za organizam.

Danas je to vrlo popularan proizvod koji se konzumira iu čistom obliku i dodaje raznim receptima.

Korist

Najznačajnije svojstvo kefira je veliki izbor vitamina i minerala, koji imaju vrlo blagotvoran učinak na tijelo.

Liječnici kažu da ako redovito pijete ovo piće, osoba će se osjećati “mlađe”. Sve se to događa zbog činjenice da ne samo da čisti krv, već i normalizira rad gastrointestinalnog trakta, a također pomaže u jačanju imunološkog sustava.

Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, nemasni kefir smanjuje razinu kolesterola i sprječava razvoj poznatih bolesti.

Šteta

Ovaj fermentirani mliječni napitak je proizvod koji sadrži alkohol. Količina alkohola u kefiru može varirati od 0,5 do 1%.

Ne brinite, jer toliki postotak alkohola nikako ne može utjecati na osobu koja vozi automobil, ali može štetno djelovati na osobu kojoj je alkohol kontraindiciran iz zdravstvenih razloga.

Kefir ne smiju zlorabiti osobe koje imaju problema s gastrointestinalnim traktom: peptički ulkusi, pankreatitis itd. Također, liječnici ne savjetuju piti fermentirano mliječno piće onima koji imaju problema sa srcem i krvnim žilama.

Profesionalni nutricionisti ne preporučuju djevojkama da idu na dijetu na kefiru, jer ovaj proizvod još uvijek sadrži puno masti, što vam vjerojatno neće pomoći da izgubite višak kilograma.

Bolje je konzumirati fermentirani mliječni proizvod bez aditiva jer će na taj način zadržati svoje blagodati i opskrbiti tijelo brojnim korisnim vitaminima.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version