Zagreba Lajfhaki

Zabrinuti ste zbog žgaravice – jedite krastavce

Ako osoba izgleda veselo, zgodno, u dobroj formi, kažu da je svježa kao krastavac! Ovo povrće je vrlo popularno u cijelom svijetu.

Pogledajte koji je najbolji proizvod za čišćenje jetre i krvi

Nijedna domaćica ne može bez krastavaca. Oni nisu samo ukusni, već i korisni, iako se sastoje od 96% vode. Ovo nije samo voda – ona je posebna, prirodna, strukturirana.

Ugljikohidrati u krastavcu su samo 3,6 g na 100 g – gotovo prvak među povrćem, nakon zelene salate, rotkvica i tikvica. Masti je 0,1 g – nešto više nego u krumpiru, kupusu, luku i bundevi.

Krastavac također zaostaje u sadržaju proteina (0,7 g). Od vitamina, oko 2-3% (dnevna doza na 100 g) vitamina C, B1, B2, B6, 5% vitamina B5 i do 14% vitamina K sadrži zeleno povrće.

Također sadrže otprilike 3% željeza, magnezija, fosfora, kalija, mangana, bakra – čak 4,4%. 100 g krastavaca sadrži 3 mikrograma joda. Ne mnogo, ali štitnjača ga potpuno apsorbira, stoga pomaže u prevenciji njezinih bolesti. Ne bacajte gorki krastavac – pojedite ga.

Zašto bi žene trebale jesti suhe šljive

Ova gorčina ukazuje na prisutnost joda. A upravo ti krastavci liječe tireotoksikozu štitnjače, pomažu u normalizaciji njezine funkcije.

Tvar bliska inzulinu čini krastavce korisnim za dijabetičare. Naši preci nisu znali, kao ni za druge biokemijske, biološki aktivne tvari, ali nisu cijenili samo male krastavce koji se mogu ukiseliti. Ostavili su i velike žumanjke – za sjeme i za liječenje.

Svi oni koji imaju povećanu kiselost želuca, zabrinuti zbog žgaravice – imaju peckanje i bol ispod prsa, trebali bi uzimati krastavce. U sezoni svježih, mladih, ukusnih, hrskavih krastavaca može se na ovaj način izliječiti hiperacidni gastritis, ali i čir na dvanaesniku.

Razmotrite dijetu s krastavcima kada postoji jak zatvor i nema pražnjenja crijeva tjedan dana. Jedite krastavce češće – oni će eliminirati kolike, ezofagitis i zatvor vas neće mučiti. Upalni proces u probavnom traktu će prestati i crijeva će normalno raditi.

Jetra se dobro liječi krastavcima: uzmite prezreli krastavac s peteljkom, dodajte mladu stabljiku s cvjetovima povrća, sve izrežite, 1 žlica. prelijte čašom kipuće vode, pijte četvrtinu čaše, 4 puta dnevno ili pola čaše ujutro i navečer. Čini se kao jednostavan recept, ali jetra se oporavlja i počinje raditi.

Svježi krastavci su najblaži i dobar diuretik, omogućuju osobi da izgubi težinu, riješi se viška kilograma uklanjanjem viška tekućine. Ovo blago diuretičko djelovanje podržava rad bubrega.

Zašto su Japanci mršavi, bez bora i dožive duboku starost?

Jedite krastavce, pijte sok od krastavaca kako biste poboljšali rad cijelog genitourinarnog sustava, kao i želuca i jetre. Naribajte krastavac, iscijedite sok i jedite pola šalice, dva puta dnevno.

Krastavci dobro čiste krvne žile i liječe srce. Takva dijeta može se koristiti dva puta tjedno ili češće – živčani sustav će se smiriti, srce će raditi normalno.

Počet će raditi i probavni organi, osoba će smršaviti i osjećati se vrlo dobro. Ponekad su djeca prehlađena, kašalj ne prolazi dugo vremena. Možete piti sok od krastavca, malo zaslađen medom./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version