Zagreba Lajfhaki

Zamijenite kuhinjsku sol ovim aditivom – i vaša će jela postati mnogo zdravija: savjet za gurmane

Dodavanje soli obavezan je korak u pripremi mnogih jela.

Mnogi gurmani koriste kuhinjsku sol.

Ipak, bolje je ovaj začin zamijeniti nekim drugim dodatkom – zdravijim. Govorimo o morskoj soli.

Po čemu je morska sol bolja od kuhinjske?

Za razliku od kuhinjske soli, morska sol prolazi minimalnu obradu.

Zahvaljujući ovom pristupu, u začinu su sačuvani mnogi elementi u tragovima važni za ljudski organizam. Prije svega, govorimo o kaliju, kalciju, magneziju i cinku.

Fotografija: © Belnovosti

Vrijedno je spomenuti sljedeću prednost morske soli: ne sadrži gotovo nikakve kemijske dodatke i nečistoće.

Zato u hranu vrijedi dodavati morsku, a ne kuhinjsku sol.

Što treba učiniti gurman koji nastavi koristiti kuhinjsku sol?

Ako se osoba iz nekog razloga ne želi odreći ovog začina, tada se pri korištenju mora pridržavati jednog jednostavnog pravila.

Dakle, hranu treba soliti nakon što je kuhana i nakon što je stavljena na tanjur.

Dodavanje kuhinjske soli gotovom jelu jamstvo je da će začin zadržati gotovo sva svoja korisna svojstva. Činjenica je da će toplinska obrada aditiva biti spriječena.

Exit mobile version