Zašto bi cimet svakako trebao biti u kuhinji: čak i ako ne pečete pite

Odavno nije tajna da većina začina i ljekovitog bilja ima blagotvoran učinak na dobrobit.

A ovi savjeti uopće nisu fikcija ili fantazija. Čak i cimet, koji je poznat mnogim domaćicama, može pomoći u rješavanju brojnih problema.

Cimet je pristupačna preventiva i ulaganje u vlastito zdravlje.

Dobrobiti cimeta

1. Cimet normalizira razinu šećera u krvi, što je potvrđeno tijekom eksperimenta.

Cimet pomaže u borbi protiv razine lošeg kolesterola te štiti srce i krvne žile.

Cimet
Fotografija: © Belnovosti

A za to je dovoljno konzumirati pola žličice cimeta dnevno, dodati ga u napitke ili čak zobene pahuljice.

2. Cimet je antioksidans koji se bori protiv slobodnih radikala, usporava proces starenja i sprječava kronične upale.

Cimet štiti stanice od oštećenja, čime se smanjuje rizik od razvoja kroničnih i teških bolesti.

3. Cimet je dobar za mozak i može poboljšati pamćenje, kognitivne funkcije i povećati koncentraciju.

No, unatoč svim njegovim blagotvornim svojstvima, cimet treba konzumirati umjereno.

Ranije smo vam rekli kako pravilno skuhati matičnjak.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki