Zagreba Lajfhaki

Zašto bi kopar trebao biti u vašoj kuhinji? Saznajte sve njegove tajne

Domovina kopra je Azija. Ali odavno se uzgaja u Europi i sjevernoj Africi.

Čak su i stari Grci koristili kopar kao začin.

Sastav i kalorijski sadržaj kopra

100 g kopra sadrži 40 kilokalorija. U kopru ima 2 puta više askorbinske kiseline nego u limunu.

Sadrži i nikotinsku kiselinu, vitamine B1, B2 i mineralne soli.

Prednosti kopra

Flavonoidi i fitoncidi koji se nalaze u kopru inhibiraju rast bakterija u tijelu i uklanjaju slobodne radikale.

Fotografija: © Belnovosti

Eterična ulja biljke povoljno djeluju na probavu, poboljšavaju apetit, liječe pojačano stvaranje plinova i gastritis.

Ako konzumirate začin, on liječi infekcije.

Šteta od kopra

Biljku ne smijete jesti ako ste alergični.

Osobe s hipotenzijom i trudnice s raznim bolestima trebaju vrlo pažljivo koristiti začin.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version