Prosinac je vrijeme kada se u trgovinama gomilaju redovi za konzervirani grašak.
Ipak, bez ovog proizvoda ne možete u pripremi blagdanskih jela.
Čak i konzervirani proizvod sadrži mnoge korisne komponente koje pozitivno utječu na stanje tijela.
No puno je bolje odabrati svježi ili smrznuti grašak.
To je u intervjuu za radio Sputnik izjavila nutricionistica Elena Solomatin.
Podsjetila je da grašak pozitivno djeluje na gastrointestinalni trakt i jača imunitet.
Grašak se može poslužiti kao prilog ili sam, ali je i odličan dodatak salatama. Ne zaboravite na dobrobiti kaše i juhe od graška, koji pomažu da se dugo riješite gladi i zasitite tijelo vitaminima.
Nutricionistica je podsjetila da je grašak teška namirnica, što znači da ga je bolje izbjegavati ako imate gastrointestinalne bolesti, bubrežne kamence, giht i povećanje soli mokraćne kiseline.
Ranije smo vam rekli kako zamijeniti grašak u salati Olivier.