Zagreba Lajfhaki

Zašto biste trebali jesti grašak: doktor je naveo korisna svojstva

Prosinac je vrijeme kada se u trgovinama gomilaju redovi za konzervirani grašak.

Ipak, bez ovog proizvoda ne možete u pripremi blagdanskih jela.

Čak i konzervirani proizvod sadrži mnoge korisne komponente koje pozitivno utječu na stanje tijela.

No puno je bolje odabrati svježi ili smrznuti grašak.

Fotografija: © Belnovosti

To je u intervjuu za radio Sputnik izjavila nutricionistica Elena Solomatin.

Podsjetila je da grašak pozitivno djeluje na gastrointestinalni trakt i jača imunitet.

Grašak se može poslužiti kao prilog ili sam, ali je i odličan dodatak salatama. Ne zaboravite na dobrobiti kaše i juhe od graška, koji pomažu da se dugo riješite gladi i zasitite tijelo vitaminima.

Nutricionistica je podsjetila da je grašak teška namirnica, što znači da ga je bolje izbjegavati ako imate gastrointestinalne bolesti, bubrežne kamence, giht i povećanje soli mokraćne kiseline.

Ranije smo vam rekli kako zamijeniti grašak u salati Olivier.

Exit mobile version