Zašto biste trebali jesti heljdu: u mnogim aspektima nije inferiorna od kvinoje, au nekim je čak i bolja

Jeste li znali da heljda ne samo da po svojim svojstvima nije inferiorna u odnosu na tako modernu superhranu kao što je kvinoja, već je u nekim aspektima i nadmašuje?

To mišljenje dijele i ruski liječnici koji su usporedili obje žitarice.

Prema njihovom zaključku, obje sadrže velike količine dijetalnih vlakana i proteina.

Ali heljda je, za razliku od kvinoje, koja je popularna među sljedbenicima zdravog načina života, manje kalorična.

To nije sve – heljda sadrži bioraspoloživi cink, bakar i mangan.

Heljda
Fotografija: © Belnovosti

Stručnjaci su uvjereni da heljdina kaša za doručak ili prilog od ove žitarice za ručak ili večeru ima brojne prednosti.

Na primjer, ovaj proizvod, kada je uključen u prehranu, poboljšava rad gastrointestinalnog trakta i živčanog sustava.

Heljda također može smanjiti razinu lošeg kolesterola i smanjiti rizik od dijabetesa.

Želite li “iskoristiti” sve navedene kvalitete heljde, budite oprezni pri pripremi žitarice i nemojte je prekuhati.

Prethodno smo vam rekli koliko jagoda možete pojesti u jednom danu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki