Jagode se smatraju najpopularnijim bobicama, a vrtlari su ih dugo vremena pogrešno nazivali ne najzdravijim bobicama u usporedbi s malinama, ribizlima ili šumskim jagodama.
Moderni stručnjaci inzistiraju na tome da jagode treba jesti.
Zapravo, jedna od prvih ljetnih bobica pravo je skladište vitamina i korisnih elemenata.
Jača imunološki sustav i čisti organizam.
Koje su dobrobiti jagoda?
Vitamini K, E, B6, B9, kalij, magnezij i mangan ključni su za održavanje svih tjelesnih funkcija, rekla je nutricionistica Natalija Lazurenko za NEWS.ru.
Osim toga, jagode sadrže antioksidanse, što smanjuje rizik od upala u tijelu, a time i rizik od razvoja kroničnih bolesti.
Bobica sadrži topiva i netopiva vlakna.
Stoga bobičasto voće poboljšava probavu, a također je neophodno za održavanje zdrave crijevne mikroflore.
Bobica je također korisna za održavanje ljepote, zdravlja i mladosti.
Preporuča se jesti jarko crvene bobice bez zelenih, blijedih ili bijelih mrlja ili crnih područja.
Ranije smo vam rekli kada je bolje jesti heljdu – za ručak ili večeru.