Zagreba Lajfhaki

Zašto biste trebali jesti rotkvice: 5 razloga

Ne jedete rotkvice ili to činite vrlo rijetko? Odmah ispravite ovu grešku!

Korjenasto povrće svakako uvrstite u prehranu!

Ne radi se samo o svijetlom okusu i ugodnoj sočnosti ove povrtne biljke.

Također je vrijedno uzeti u obzir da su rotkvice vrlo dobre za zdravlje.

Zaljubljenik u ovo korjenasto povrće može odmah dobiti pet pozitivnih učinaka konzumiranjem ovog povrća.

Fotografija: © Belnovosti

Smanjuje rizik od raka

Rotkvice su izvor flavonoida, spojeva koji smanjuju rizik od raka.

Pozitivno utječe na srce i krvne žile

Konzumiranje rotkvica pomaže u razrjeđivanju krvi, normalizaciji krvnog tlaka i smanjenju razine “lošeg” kolesterola.

Povrće sadrži mnogo kalija, koji ima pozitivan učinak na srce.

Pozitivan učinak na jetru

Prisutnost rotkvica u prehrani pomaže u normalizaciji razine bilirubina. Stanje jetre se popravlja.

Ima pozitivan učinak na kožu

Korjenasto povrće sadrži fosfor, cink i druge komponente koje poboljšavaju stanje kože.

Potiče mršavljenje

Rotkvice su prilično zasitne, unatoč vrlo niskom sadržaju kalorija.

Osim toga, konzumacija povrća pomaže u poboljšanju metabolizma: borba protiv viška kilograma postaje lakša.

Ali valja naglasiti da čovjek može imati koristi od rotkvica samo umjerenom konzumacijom: dovoljno je pet komada dnevno.

Postoje i tegobe kod kojih je česta konzumacija rotkvica nepoželjna (problemi s gastrointestinalnim traktom, štitnjačom). Stoga, prije promjene prehrane, trebate se posavjetovati s liječnikom.

Istina o crvenom čaju već je otkrivena.

Exit mobile version