Zagreba Lajfhaki

Zašto izbjegavati najgore dijelove piletine, iako su super ukusni?

Sve u svemu, piletina je zdrav proizvod, ali postoje neki njeni specifični dijelovi koji su daleko ispod te kategorije.

Vjerojatno ste već čuli da je pileća koža jedan od štetnih dijelova koji se ne smiju jesti u velikim količinama.

No, to nije jedina štetnost piletine. Na popisu su još: krilca, tripice i pluća. Koliko god vam se činile ukusne, štetne su i bolje ne pretjerujte

Pileća koža je dosta masna i sadrži “loš” kolesterol. Također može sadržavati klor. Pileća krilca neće vam donijeti nikakve korisne tvari, pa ih također vrijedi isključiti iz prehrane, savjetuje zdravstveni portal The Health Site. Umjesto toga, moguće je da akumuliraju otrovne tvari i hormone iz injekcije pilićima.

Trn sadrži štetne mikroorganizme i parazite. Uz to je i dosta masna.

Dr Sofia Antonova: Kreme i gelovi ne uklanjaju proširene vene

Pileća jetrica također nisu među najkorisnijim dijelovima piletine jer su često izvor opasnih mikroorganizama. Pileća jetra također ima niz kontraindikacija. Ne preporučuje se korištenje djeci mlađoj od 3 godine, kao ni nekim odraslim osobama sa sljedećim problemima:

Dva pića koja treba izbjegavati za doručak

  • visok kolesterol;
  • peptički ulkus, gastritis – kod gastrointestinalnih bolesti – kod čira i bubrežnih bolesti poremećeni su procesi obrade proteina;
  • pankreatitis;
  • patologije bubrega;
  • individualna netrpeljivost;
  • s hipervitaminozom i hemokromatozom – s viškom vitamina A, B, C i željeza ne smije se konzumirati hrana koja dodatno povećava njihovu koncentraciju u tijelu;
  • kod polivalentnih alergija – velika doza vitamina A može izazvati reakciju kod osoba sklonih drugim vrstama alergija;
Exit mobile version