Zašto je kupus opasan za zdravlje?

Sa zdravim proizvodima sve se čini jasnim – mogu se konzumirati neograničeno i samo će imati koristi za tijelo. Ali ipak postoje iznimke. Neke zdrave namirnice su štetne za organizam, na primjer kupus. Reći ćemo vam više o tome.

Što može biti štetno u kupusu? Ovo povrće je gobogeno, odnosno remeti proizvodnju joda u ljudskom tijelu, negativno utječe na štitnu žlijezdu. Kupus sadrži gotrogene koji smanjuju tjelesnu proizvodnju tiroksina, hormona štitnjače. Ako nemate problema sa štitnom žlijezdom, nemojte se ustručavati jesti kupus, ali ako imate, nemojte zloupotrijebiti ovo povrće.

Maslačak – prva pomoć kod bolesti jetre i bubrega

Inače, kupus je jedno od rijetkih povrća koje je zdravije jesti kuhano nego svježe. Svježi kupus može izazvati nadutost, pa se držite kupusa kuhanog na pari ili kuhanog.

Kiseli kupus neophodan je za zdravlje crijeva. To je za njih samo čarobni štapić.

Boja lica odražava stanje jetre

Unatoč minimalnom broju kalorija, kupus sadrži maksimalnu količinu vitamina i minerala. Sastav uključuje vitamine B skupine, kalcij, kalij, magnezij, nikotinsku kiselinu, sumpor i mangan. Također je bogat dijetalnim vlaknima koja povoljno djeluju na zdravlje crijeva.

Kupus je posebno koristan za žene s bolestima dojke i hormonskom neravnotežom. Iz tog razloga mnogi ginekološki pripravci sadrže ekstrakt brokule. U narodnoj medicini često se koriste oblozi od kupusa koji zaista daju učinak./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki