Zagreba Lajfhaki

Zašto je toliko važno uključiti kivi u svoju prehranu: voće koje ne poznaje konkurenciju

Većina ljudi je još uvijek uvjerena da je limun najkorisnije voće za ljudsko zdravlje, a sve zbog toga što sadrži mnogo vitamina C.

Ali nedavna istraživanja znanstvenika dokazuju da jedenje kivija može donijeti puno više koristi tijelu.

Do ovih su zaključaka došli istraživači sa Sveučilišta u Tokiju.

Koje su prednosti kivija?

Voće je uspoređeno s 27 drugih voća zbog sadržaja vitamina, minerala i drugih korisnih tvari. Nije bilo ravnopravnih kivija.

Osim vitamina C, E, antioksidansa i niza korisnih tvari, kivi sadrži dijetalna vlakna i folnu kiselinu.

Fotografija: Pixabay

Znanstvenici su izračunali da dvije prosječne porcije voća sadrže kalija koliko i jedna banana.

Ali najzanimljivije je to što kivi praktički nema kalorija.

Stoga se preporuča uključivanje voća u prehranu starijih osoba.

Uz redovitu konzumaciju, kivi jača kosti i krvne žile, poboljšava probavu i čisti organizam.

Osim toga, kivi normalizira razinu kolesterola u krvi, poboljšava zdravlje, te je dobar za kožu i normalan san.

Već smo vam rekli smijete li pojesti vrh banane.

Exit mobile version