Mnogi ljudi su navikli koristiti majonezu kao glavni umak, jer ne vide ništa loše u tome.
Drugi se, naprotiv, boje koristiti ovaj prehrambeni proizvod zbog njegove štetnosti.
Međutim, vrijedi shvatiti da je umjerenost dobra u svemu. Ako majonezu koristite u malim količinama i ne prečesto, neće biti posebne štete.
Što biste trebali očekivati ako svakodnevno koristite majonezu?
Prije svega, stručnjaci napominju da će se razina kolesterola neizbježno povećati. Kao rezultat toga, počinju poremećaji u radu kardiovaskularnog sustava.
Također, ne zaboravite da redovita konzumacija majoneze može uzrokovati debljanje, kažu stručnjaci.
Ako govorimo o kupovnoj majonezi, onda može sadržavati komponente koje mogu izazvati alergijsku reakciju. Kukuruzni sirup i sojin lecitin imaju tu negativnu osobinu.
U majonezi možete pronaći i prilično veliku količinu šećera. Kao rezultat toga, može postojati visok rizik od razvoja dijabetesa.
Stoga se trebate odreći svakodnevne konzumacije majoneze.
Ranije smo govorili o tome zašto se palačinke od krumpira smatraju štetnim jelom.