Zagreba Lajfhaki

Zašto ne biste trebali piti hladan zeleni čaj

Čini se da nema ništa loše u tome da popijete ohlađeni čaj do kraja.

No, to je bremenito ozbiljnim želučanim problemima, upozoravaju stručnjaci.

Objašnjavamo zašto ne biste trebali piti hladan čaj, posebno zeleni.

Zašto ne možete piti hladan čaj?

Čaj treba popiti čim se skuha, odnosno nakon 3-5 minuta.

Tijekom sljedećih 15-20 minuta piće je još uvijek pogodno za konzumaciju i korisno.

Fotografija: © Belnovosti

Ohlađeni čaj ne samo da gubi svoja korisna svojstva, već može i naškoditi želucu.

Kao rezultat oksidacije na površini čaja nastaje film od proteinskih molekula, željeza, kalcija, magnezija, kofeina, teofilina i gvanina.

Oblaže stijenke crijeva i otežava probavu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version