Mnogima je teško zamisliti da palačinke od krumpira, tako poznate od djetinjstva, mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju tijelu.
Sastav jela djeluje tako “bezopasno” i ne predstavlja prijetnju.
Ipak, stručnjaci krumpirove palačinke često svrstavaju među najopasnija jela.
s čime je ovo povezano?
Biljno ulje
Prije svega, razlog leži u činjenici da će krumpir previše aktivno apsorbirati biljno ulje, što će postati pravi test za srce, krvne žile i razinu kolesterola.
Također može uzrokovati debljanje.
Karcinogeni
Ni tu činjenicu ne znaju svi, ali kao rezultat pripreme klasičnih krumpirovih palačinki oslobađa se akrilamid. To može uzrokovati razvoj različitih oblika raka.
Sol
Palačinke od krumpira sadrže i sol, koja je štetna za osobe sklone hipertenziji. I općenito, vrijedi paziti na količinu soli u prehrani.
Iz tih razloga svakako se ne biste trebali zanositi krumpirovim palačinkama.
Ranije smo razgovarali o tome možete li piti čaj noću.