Zagreba Lajfhaki

Zašto se palačinke od krumpira smatraju štetnim jelom: mišljenje stručnjaka – iznenadit ćete se

Mnogima je teško zamisliti da palačinke od krumpira, tako poznate od djetinjstva, mogu predstavljati ozbiljnu prijetnju tijelu.

Sastav jela djeluje tako “bezopasno” i ne predstavlja prijetnju.

Ipak, stručnjaci krumpirove palačinke često svrstavaju među najopasnija jela.

s čime je ovo povezano?

Biljno ulje

Prije svega, razlog leži u činjenici da će krumpir previše aktivno apsorbirati biljno ulje, što će postati pravi test za srce, krvne žile i razinu kolesterola.

Također može uzrokovati debljanje.

Fotografija: © Belnovosti

Karcinogeni

Ni tu činjenicu ne znaju svi, ali kao rezultat pripreme klasičnih krumpirovih palačinki oslobađa se akrilamid. To može uzrokovati razvoj različitih oblika raka.

Sol

Palačinke od krumpira sadrže i sol, koja je štetna za osobe sklone hipertenziji. I općenito, vrijedi paziti na količinu soli u prehrani.

Iz tih razloga svakako se ne biste trebali zanositi krumpirovim palačinkama.

Ranije smo razgovarali o tome možete li piti čaj noću.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version