Zagreba Lajfhaki

Zašto su proizvodi od brašna stvarno opasni?

Činjenica da proizvodi od brašna nisu baš korisni za zdravlje svima je jasna, vjerojatno od djetinjstva. Ali bit štete nije samo u tome što njihova nekontrolirana uporaba može dovesti do debljanja. Ima još trenutaka o kojima ćemo vam pričati.

Prvo, naš mozak reagira na proteine ​​u pšeničnom brašnu na vrlo poseban način: opijatski receptori mozga ih percipiraju na određeni način, izazivajući apetit i povećanu želju za jednostavnim šećerima.

Jednostavan način snižavanja krvnog tlaka bez lijekova, samo trebate…

Gušterača nije manje osjetljiva na proizvode od brašna. Da bi u potpunosti apsorbirala glukozu iz proizvoda od brašna, mora osloboditi veliku količinu inzulina. To na kraju može dovesti do dijabetesa i poremećaja svih metaboličkih procesa u tijelu.

Vitaminska bomba: sok koji trenutno čisti krv

Hrana od brašna također je opasna za crijeva. Činjenica je da pšenica ima prilično visok sadržaj proteina koji se zove glijadin, što zauzvrat uzrokuje prekomjernu proizvodnju proteina zonulina. Zonulin, s druge strane, može probiti pukotine u sluznici crijevnih stijenki, zbog čega čestice hrane mogu prodrijeti kroz njega. Rezultat su alergije na hranu i kronične upale./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version