Zagreba Lajfhaki

Znanstvenici su naveli voće koje sprječava moždani udar

Tijekom istraživanja stručnjaci su otkrili da postoji voće koje je izuzetno korisno. Upravo uz njihovu pomoć lako možete smanjiti rizik od razvoja moždanog udara jer sadrže jedinstvene antioksidanse. Vrijedno je obratiti pozornost na činjenicu da se moždani udar javlja zbog činjenice da krv počinje teći hladnije u mozak.

Najučinkovitija u borbi protiv mogućeg moždanog udara prema znanstvenicima je kruška. Ovo voće može brzo dovesti u red krvni tlak i normalizirati razinu kolesterola u krvi zahvaljujući vlaknima i pektinu. To su neprobavljiva dijetalna vlakna koja mogu formirati želatinastu masu.

Trbušno salo je tempirana bomba

Zahvaljujući ovoj konzistenciji, masa je u stanju sastrugati štetne tvari sa stijenki crijeva i ukloniti toksine.

Kruške sadrže puno vlakana i nekih drugih biljnih spojeva koji donose veliku korist tijelu. Katehin je vrlo važan. To je antioksidans koji se također može naći u kakau i jabukama.

Pomaže u sprječavanju stvaranja krvnih ugrušaka i općenito pozitivno utječe na stanje kardiovaskularnog sustava.

Još 2011. godine stručnjaci su sugerirali da bi se kruške mogle koristiti za prirodnu zaštitu mozga od moždanog udara. Stoga su počeli provoditi studiju tijekom koje su proučavali podatke više od 20 tisuća 40-godišnjih pacijenata koji nisu patili od kardiovaskularnih bolesti.

Tijekom deset godina 233 osobe imale su moždani udar. Stručnjaci napominju da oni ljudi čija prehrana redovito uključuje jabuke, kruške i drugo voće, kao i povrće s bijelim mesom, imaju gotovo 52% manje šanse za moždani udar.

Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version