Zagreba Lajfhaki

Nina Tarasova sa slastičarskom radionicom u hotelu “Marinela”.

Voli pripremati prekrasne, ukusne deserte koji stvaraju neusporedive osjećaje okusa i izluđuju naše receptore. Za nju je slastičarstvo magija. Ona je Nina Tarasov. Russian Art Chef Slastičar i ambasador “Cacao Barryja”. Diplomirala je na Ecole Nationale Superieure De La Patisserie u Francuskoj i sudjelovala na brojnim stručnim natjecanjima; slastičarski savjetnik i autor u nekoliko slastičarskih časopisa. Njezin prepoznatljivi desert prisutan je i u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Svake godine pohađa stručne programe usavršavanja u najboljim europskim kulinarskim školama. Radi u Rusiji i inozemstvu, vodeći fenomenalne majstorske tečajeve diljem svijeta. Polaznike na svojim tečajevima uči kombinirati nekoliko nestandardnih okusa i sastojaka u jedinstvene kombinacije, provocira maštovitost i umijeće u stvaranju novih slastica.

23. travnja 2017. u hotelu Marinella održat će seminar na temu „Rad s čokoladom“ na kojem će demonstrirati tehnike izrade čokoladnih ukrasa, kao i izradu čokoladnih bombona.

Tijekom seminara, koji je prilagođen i početnicima, polaznici će steći znanja vezana uz:

• Vrste čokolade i osobitosti u radu s njima

• Tehnike kaljenja

• Suptilnosti u izradi ukrasa

• Priprema bombona i nadjeva za njih

Ekskluzivni recepti koje će predstaviti Nina Tarasova su:

• Brigadeiro s nadjevom od krustilana na podlozi od mliječne čokolade

• Bomboni s nadjevom od banane i čokolade

• Čokoladica s crnim sezamom i praline pastom

• Tartufi “Kupina i čokolada”.

• Tartuf s bergamotom

• Bomboni u kapsuli s karamelom, mliječnom čokoladom, tamnom čokoladom i bergamotom

Na inicijativu Centra za stručno usavršavanje “Hotelska liga”, ona će 22. travnja 2017. prisustvovati 10. kulinarskom kupu Bugarske, gdje će uručiti nagrade pobjednicima. Tijekom događaja svi će moći doći do poznavati ju i dobio autogram na namjenski napravljenom štandu.

Između 24. i 26.04.2017. u Metro Akademiji Nina Tarasova održat će Master Class tijekom kojeg će demonstrirati 12 svojih slastica koje su u skladu s najnovijim svjetskim trendovima u slastičarstvu. Tamo će svaki od učenika moći dotaknuti čari njezinih slatkih iskušenja.

Za više informacija:

Exit mobile version