Zagreba Lajfhaki

Prehrambeni trendovi u 2017

Svake godine, kada vrijeme zahladi, postave se božićni ukrasi i svi smo u blagdanskom raspoloženju, znakovi su da će Nova godina uskoro biti pred vratima. Tada se kuhari, stručnjaci za hranu i analitičari okupljaju diljem svijeta kako bi predvidjeli kakvi će biti kulinarski trendovi sljedeće godine. Evo nekih stvari koje će biti moderne ne samo na restoranskim jelovnicima, već i na vašem stolu.

1. Ružna hrana

Sigurno ste vidjeli krive mrkve ili drugo povrće i voće čudnih oblika. To se zove ružna hrana i obično se baca. No, njihov okus nije nimalo lošiji od ostalih, a skupina gurmana pokrenula je kampanju za kupnju i korištenje ovih proizvoda umjesto da ih puste da istrunu. Još jedna kvaliteta je što nestandardnim oblicima možete dobiti zanimljiviji izgled na svom tanjuru.

2. Meso za doručak

U posljednje se vrijeme govori o doručku mesa i mesnih prerađevina, jer se na taj način tijelo dobiva potrebnom količinom energije i masnoća. Osim toga, težnja da se meso jede rano ujutro je opravdana, jer tako nećemo dobiti višak kilograma, a količina kalorija će se sagorjeti do kraja dana.

3. Konzumacija sjemena i klica

Zdrav način života obuzima sve veću skupinu ljudi. Posljednjih godina postoji trend konzumiranja sjemenki i klica tijekom cijelog dana. U 2017. godini očekuje se da će ovi sastojci sve češće biti prisutni u kuhanim jelima i tako ih dodatno obogatiti.

Izvor: foodpanda

Exit mobile version