Zagreba Lajfhaki

Trendovi u svadbenim jelovnicima

Foto: iStock/Gulliver

Nova sezona vjenčanja je pred nama. Saznajte koji su trendovi, koliko bi vaša jela trebala biti slojevita i s čime ih kombinirati.

Blokiraj tablicu ili pojedinačni izbornik? Pitanje s kojim se susreću svi mladenci. Odgovor leži u preferencijama mladog para, kao i mjestu i vremenu koje su odabrali za početak slavlja. Oba imaju svoje prednosti i nedostatke. Što god odabrali, morate znati koliko vaših gostiju ima posebne prehrambene navike – vegani, vegetarijanci, koliko ih je dijabetičara ili alergičnih na nešto određeno. Ukoliko niste sigurni, pitanje možete postaviti u pozivnici. Na taj ćete način posvetiti posebnu pažnju svojim najdražima na najvažniji dan u životu.

Proljetno-ljetna vjenčanja predlažu laganiju hranu, ali i dovoljno zasitnu za 5-6 satni plesni maraton. Zato se kladite na bogatu i raznoliku salatu koja će zadovoljiti preferencije i najhirovitijih. Predjelo mogu biti proljetne rolice ili tikvice na žaru s pjenom od sira. Kao glavno, najpoželjnije među mesom ostaje piletina – pečena ili u roladi s nadjevom od povrća. Svinjetina će se naći i ove godine, kao drugo najčešće ponuđeno jelo. Koje god meso odabrali, ukrasite ga povrćem, po mogućnosti pečenim na žaru ili pirjanim.

Poslije večere je korisna stvar, jer praksa pokazuje da nakon mnogo plesanja i nazdravljanja gosti budu gladni kao da nisu ništa jeli.

Desert ostaje najočekivaniji i najželjeniji trenutak, koji je rezerviran za slasni ritual sa svadbenom tortom. Zapamtite, prvo morate nahraniti oči, zatim nepce i na kraju želuce.

Izvor: foodpanda

Exit mobile version