Wagamama je otvorila svoj prvi restoran u Sofiji

Svjetski poznati brend wagamama danas otvara svoj prvi restoran u Bugarskoj za goste. Nalazi se u srcu glavnog grada u Uzundžovskoj ulici 7-9, u blizini ugla s Bulevarom Vitoša i otvoren je od 12:00 do 23:00.

Službenom otvorenju nazočila je Michelle Young, Wagamamina međunarodna marketinška konzultantica, koja je izjavila: „Ove godine obilježava se 25 godina od otvaranja prvog restorana 1992. u Londonu i prešli smo dug put u stalnom poboljšanju da bismo se danas sreli iu Sofiji . Jako nam se sviđa grad i uzbuđeni smo što se naš restoran nalazi u srcu Sofije, gdje se okupljaju toliki ljubitelji ukusne hrane.” koji je izrazio zadovoljstvo zbog osnivanja tako popularnog engleskog brenda u Bugarskoj, koji je još jedan način održavanja odnosa dviju zemalja, a okus svježe pripremljene hrane zbližava ljude diljem svijeta.

Događaju povodom otvaranja restorana Wagamama u Sofiji prisustvovale su osobe iz medija, ali i glumci, izvođači, stručnjaci iz područja marketinga i oglašavanja, novinari, blogeri i vlogeri. Događaj su također počastili vrhunski menadžeri iz poslovanja. Vladimir Ampov – Grafa, Polly Genova, Mihaela Fileva, VenZy, Ruth Koleva, Alex Raeva, Yana Marinova, Niki Iliev, Simeon Kolev, finalistica prve sezone Master Chefa Elena Petreliyska bili su među gostima koji su probali autentična wagamama predjela – gyoza s patkom, yasai gyoza, ebi katsu i edamame te glavna jela kao što su pad thai od piletine i kozica, raisukare od kozica, yasai katsu curry i goveđi teriyaki donburi. Za desert su gosti imali wagamama mochi kuglice s okusom kokosa, maline i tostiranog sezama.

Wagamama u Sofiji je 168. restoran lanca, a Bugarska je 20. zemlja u kojoj Wagamama sada nudi svoja jela inspirirana japanskom kuhinjom. Prostrani restoran u Sofiji ima salu sa 140 mjesta i baštu sa 40 mjesta. Dizajn je moderan, s naglaskom na zidove od opeke, viseće lampe i bogate drvene elemente. Stolovi su prikladni za parove, obitelji, kao i za velika društva. Glavno načelo wagamame je stvoriti atmosferu za kohezivnu zajednicu među gostima restorana.

Inspiriran Azijom i tradicionalnim japanskim okusima, wagamamin jelovnik uključuje ukusna donburi i teppanyaki jela, ramen za dušu i tijelo, razne curryje, omakase (što znači “vjerovati kuharu”), prekrasno aranžirane salate, primamljiva predjela i svježe cijeđene sokove s komadićima voća. Sva su jela svježe pripremljena u otvorenoj kuhinji u srcu restorana i poslužuju se čim su gotova – to je wagamama stil.

Poznat širom svijeta po visokoj kvaliteti svoje hrane, wagamama je restoran za sve, od ljubitelja mesa do vegetarijanaca, od odraslih do tinejdžera i djece. Poseban dječji meni uključuje 12 različitih jela neodoljivih za male goste wagamame. Porcije na glavnom jelovniku velike su i prikladne za dijeljenje, a osoblje restorana goste dočekuje s osmijehom jer pozitivno življenje i pozitivna prehrana su srž postojanja wagamame.

***

Prvi wagamama restoran otvoren je u Londonu daleke 1992. godine s jasnim ciljem stvaranja mjesta za pozitivno objedovanje gdje hrana zadovoljava i osjetila i dušu. Brend je pionir u ponudi zajedničkih stolova za velike grupe gostiju, otvorene kuhinje i fleksibilnog jelovnika s jelima za svačiji ukus koja se poslužuju čim su pripremljena. Jelovnik je kreirao izvršni kuhar Steve Mangleshot.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki