Zagreba Lajfhaki

4 savjeta koji će vam pomoći produljiti vijek trajanja vaše radne ploče: pouzdana zaštita od vlage, oštećenja i ogrebotina

U modernim kuhinjama često se koriste radne ploče izrađene od raznih materijala, poput umjetnog i prirodnog kamena, stakla, nehrđajućeg čelika i keramičkih pločica. Najčešće su stolne ploče od punog drva ili iverala s plastičnom oblogom.

Međutim, uopće nije važno od čega je točno napravljena ploča stola.

Mnogo je važnije znati kako zaštititi njegovu površinu od deformacije i brzog uništenja, koji se neizbježno javljaju zbog izloženosti vlazi i drugim negativnim čimbenicima.

Kako biste spriječili ogrebotine na radnoj površini i zaštitili je od drugih oštećenja, slijedite ova jednostavna pravila.

1. Koristite daske za rezanje kada kuhate, čak i ako ne režete hranu. I, naravno, pobrinite se da se proces rezanja odvija samo na posebnom postolju.

Fotografija: © Belnovosti

2. Ne ostavljajte noževe i vilice na radnoj površini jer je mogu izgrebati.

3. Zaštitite radnu ploču od dugotrajnog izlaganja vlazi i ne koristite abrazive, metalne spužve i četke prilikom čišćenja – svi se oni ne odražavaju najbolje na površini.

4. Ako trebate pričvrstiti mlin za meso ili neki drugi uređaj, koristite mekanu krpu kao odstojnik.

Ranije smo vam rekli kako možete koristiti glicerin.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version