Zagreba Lajfhaki

4 trika za kuhanje u multicookeru

Foto: iStock/Gulliver

Tehnološki napredak utječe na sve sfere života, uključujući . Mnoge domaćice sada su opremljene napravama i aparatima koji štede novac, vrijeme i trud u kuhinji. Jedno od tih “čuda” nedvojbeno je multicooker. Danas ćemo vas upoznati s nekoliko trikova, zahvaljujući kojima ćete se lakše “sprijateljiti” sa svojim pomoćnikom.

Nemojte odmah vaditi meso

Svaki multicooker pruža mogućnost uklanjanja gotovog jela na dva načina – čekanjem da pritisak prirodno padne ili otvaranjem poklopca odmah pomoću ventila. Kada kuhate meso, koristite prvu metodu i otvorite ne prije 15 minuta nakon što je hrana spremna. Tako će se nastaviti kuhati i nakon isključivanja uređaja, a meso će postati još sočnije i mekše.

Koristite widgete

Svaki multicooker ima barem nekoliko naprava koje kuhanje mogu učiniti još lakšim i hranu učiniti ukusnijom. Stakleni poklopac? Sjajan način da vidite što se događa s jelom dok se kuha – posebno zgodan prilikom pirjanja, na primjer. Podijeljene košarice? S njima možete istovremeno kuhati meso i povrće na pari, ali i podgrijati sinoćnju večeru. Keramička posuda savršena je za pripremu slastica.

Pogledajte više:

Pazite na brtve

Gumene brtve ispod poklopca lako upijaju okuse jela koja kuhate. Ako ne želite da današnje tikvice mirišu na sinoćnje odreske, samo redovito perite pečat.

Napravite sami juhe

Priprema juhe može trajati satima, tako da mnoge domaćice koriste gotove juhe. Ali u multicookeru ih možete brzo i jednostavno kuhati sami. Korištenjem kvalitetnih namirnica svakom ćete jelu dati pun okus i miris. Meso ili kosti samo stavite zajedno s nekim povrćem i ostavite da se kuha nekoliko minuta.

Exit mobile version