Kuglice za juhu s limunom pripremaju se brže i s ograničenim izborom proizvoda, ali su s druge strane vrlo zanimljive. Okus je drugačiji od onog koji ste navikli povezivati ​​s kuglicama za juhu.

Lutenica u pećnici – djelo kulinarske umjetnosti

Razlog je što je juha bistra, a svi proizvodi se stavljaju u samo mljeveno meso. Svježina u ovom receptu dolazi od kopra. U jela ga obično dodajemo na kraju kako bismo sačuvali njegovu svježinu.

No, na vrlo zanimljiv način obogaćuje okus mljevenog mesa i zato mu ga ovaj put dodajemo. (Na sličan način možete napraviti punjene tikvice s mljevenim mesom i bijelim umakom tako da umiješate kopar u mljeveno meso. To je odlično jelo.)

Još jedna razlika u odnosu na tradicionalne kuglice za juhu je ta što su kuglice veće. Više su poput svadbenih mesnih okruglica, au porciji ne unosite više od 3-4. Možete ići samo s mljevenom junetinom kao i mi, samo svinjetinom ili mješavinom, izbor je isključivo vaš.

Ako uzimate samo mljevenu svinjetinu, imajte na umu da će se kuglice rastopiti i postati upola manje.

Pogledajte kako pripremiti ukusne jušne okruglice na jenata.blitz.bg