Gdje spremate peciva?
Ako je u plastičnoj kutiji za kruh, onda to nije najbolja opcija.
Ako kruh jednostavno ostavite u vrećici u nekom od kuhinjskih ormarića, onda također ne radite pravu stvar.
Doista, u gore navedenim slučajevima proizvod brzo gubi svježinu, mekoću i svijetlu aromu. Kruh prerano postaje ustajao ili pljesniv.
Srećom, problem se može riješiti. Dovoljno je pečenje premjestiti na prikladnije mjesto.
Gdje treba čuvati kruh?
Odgovor je jednostavan: u drvenoj kutiji za kruh.
Činjenica je da je drvo prirodni materijal koji je porozan i ne ometa pravilnu cirkulaciju zraka.
Kao rezultat toga, pečeni proizvodi se ne smoče, dugo se ne pljesni i ostaju mekani.
Čak i nakon nekoliko dana kruh će izgledati svjež.
Ali postoje dvije važne točke. Prvo, drvena kutija za kruh ne smije biti prekrivena bojom: potonja ne dopušta materijalu da “diše”.
Drugo, bolje je odlučiti se za materijale poput breze i lipe. Ali crnogorično drvo može “prekinuti” aromu pečenog proizvoda.
Ranije smo vam rekli kako očistiti hladnjak nakon odmrzavanja.