Zagreba Lajfhaki

Gdje čuvati kruh kako bi duže ostao svjež: vrećica i plastična kutija za kruh loša su opcija

Gdje spremate peciva?

Ako je u plastičnoj kutiji za kruh, onda to nije najbolja opcija.

Ako kruh jednostavno ostavite u vrećici u nekom od kuhinjskih ormarića, onda također ne radite pravu stvar.

Doista, u gore navedenim slučajevima proizvod brzo gubi svježinu, mekoću i svijetlu aromu. Kruh prerano postaje ustajao ili pljesniv.

Srećom, problem se može riješiti. Dovoljno je pečenje premjestiti na prikladnije mjesto.

Fotografija: © Belnovosti

Gdje treba čuvati kruh?

Odgovor je jednostavan: u drvenoj kutiji za kruh.

Činjenica je da je drvo prirodni materijal koji je porozan i ne ometa pravilnu cirkulaciju zraka.

Kao rezultat toga, pečeni proizvodi se ne smoče, dugo se ne pljesni i ostaju mekani.

Čak i nakon nekoliko dana kruh će izgledati svjež.

Ali postoje dvije važne točke. Prvo, drvena kutija za kruh ne smije biti prekrivena bojom: potonja ne dopušta materijalu da “diše”.

Drugo, bolje je odlučiti se za materijale poput breze i lipe. Ali crnogorično drvo može “prekinuti” aromu pečenog proizvoda.

Ranije smo vam rekli kako očistiti hladnjak nakon odmrzavanja.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version