Zagreba Lajfhaki

Je li istina da ne možete piti vodu nakon ponovnog kuhanja: stavili smo točku na pitanje

Vjerojatno ste čuli da ne možete piti vodu nakon što je ponovno prokuhate.

Vjeruje se da se kao rezultat ponovnog kuhanja u vodi povećava koncentracija soli, stvaraju se opasni spojevi fluora itd.

U isto vrijeme, postoji mišljenje da je šteta od ponovljenog vrenja pretjerana.

Je li istina da vodu ne možete prokuhati dva puta?

Stručnjaci se slažu da nema razloga za brigu o ponovnom kuhanju.

Utvrđeni standardi za sadržaj soli i fluora u vodi za piće su takvi da su njihove koncentracije daleko od opasnih vrijednosti.

Fotografija: © Belnovosti

Da bi se postigle opasne koncentracije, voda se mora kuhati mnogo puta, ne dva, ne tri, ne četiri puta.

Primjerice, da bi voda postala opasna zbog visokog udjela fluora, potrebno je ispariti 40 litara na volumen šalice.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version