Je li med štetan ako se doda vrućem čaju: mit ili istina?

Sigurno ste čuli da se med ne smije dodavati toplim napitcima jer zagrijavanjem postaje toksičan.

Da vidimo je li ova izjava točna.

Je li moguće dodati med u vrući čaj?

Zapravo, ništa se loše ne događa medu u vrućem čaju. Stručnjaci kažu da med ne može postati toksičan čak ni uslijed dugotrajne toplinske obrade.

Što se tiče činjenice da med navodno gubi svoja blagotvorna svojstva zbog izlaganja visokim temperaturama, to je samo djelomično točno.

Glavna korist meda nije u vitaminima, kako se često tvrdi, već u enzimima, antioksidansima i defenzinima.

med
Fotografija: © Belnovosti

A ako enzimi i antioksidansi stvarno ne vole visoke temperature, onda defenzini postaju još aktivniji kao rezultat toplinske obrade.

Prethodno smo vam rekli koje namirnice ne smijete držati u zamrzivaču.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki