Zagreba Lajfhaki

Je li med štetan ako se doda vrućem čaju: mit ili istina?

Sigurno ste čuli da se med ne smije dodavati toplim napitcima jer zagrijavanjem postaje toksičan.

Da vidimo je li ova izjava točna.

Je li moguće dodati med u vrući čaj?

Zapravo, ništa se loše ne događa medu u vrućem čaju. Stručnjaci kažu da med ne može postati toksičan čak ni uslijed dugotrajne toplinske obrade.

Što se tiče činjenice da med navodno gubi svoja blagotvorna svojstva zbog izlaganja visokim temperaturama, to je samo djelomično točno.

Glavna korist meda nije u vitaminima, kako se često tvrdi, već u enzimima, antioksidansima i defenzinima.

Fotografija: © Belnovosti

A ako enzimi i antioksidansi stvarno ne vole visoke temperature, onda defenzini postaju još aktivniji kao rezultat toplinske obrade.

Prethodno smo vam rekli koje namirnice ne smijete držati u zamrzivaču.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version