Zagreba Lajfhaki

Je li moguće dva puta prokuhati vodu: 6 razloga zašto je ne možete ponovno prokuhati

Svi su čuli o opasnostima opetovanog prokuhavanja vode, no malo tko može reći o čemu se točno radi.

Uprava okruga Frunzensky u Minsku više puta je navela šest razloga zašto ne treba kuhati vodu.

Zašto ne biste trebali ponovno prokuhati vodu

Prvo, kao rezultat ponovljenog vrenja, okus vode se pogoršava.

Drugo, svakim kuhanjem smanjuje se sadržaj korisnih tvari u vodi.

Treće, sa svakim kuhanjem u vodi je sve manje kisika, a sve više soli i nečistoća.

Fotografija: © Belnovosti

Četvrto, sa svakim kuhanjem koncentracija kancerogenih tvari u vodi raste.

Peto, ponovljeno kuhanje dovodi do povećanog stvaranja kamenca u kuhalu za vodu.

Šesto, tijekom opetovanog vrenja izotop vodika se taloži i nastaje otrovni deuterij.

Za svako prokuhavanje zdravije je i sigurnije koristiti novu, svježu vodu, – preporučuje uprava okruga Frunzensky.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version