Zagreba Lajfhaki

Je li moguće jesti crvljive gljive ako su natopljene: kandidat znanosti objasnio je u kojim slučajevima je to moguće, au kojim slučajevima nije

Gotovo sve gljive koje sakupimo u šumi su crvotočne.

O tome izvještava Zen kanal “OVERHEARD THE SECRETS OF THE FISHERMAN” pozivajući se na kandidata bioloških znanosti, mikologa Mihaila Višnevskog.

Je li moguće jesti crvljive gljive?

Kako je objasnio znanstvenik, to ovisi o stupnju crvljivosti gljive.

Ako je gljiva samo malo crvljiva, može se sigurno jesti nakon odgovarajuće obrade.

Što se tiče izrazito crvljivih gljiva, one su nejestive i opasne za jelo.

Fotografija: © Belnovosti

Postoji mišljenje da se crvljive gljive mogu spasiti namakanjem u vodi, ali to nije točno.

Čak i ako uklonite ličinke namakanjem, gljiva će i dalje ostati otrovna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version