Je li moguće kuhati čajnik dva puta: zapamtite kako to učiniti ispravno i sigurno

Mnogi ljudi za kavu ili čaj koriste više puta prokuhanu vodu, a uzalud.

To može ozbiljno naštetiti zdravlju, upozoravaju stručnjaci.

Kako pravilno prokuhati vodu

Kuhanje vam omogućuje uništavanje štetnih mikroorganizama, ali izaziva stvaranje kamenca i povećanje koncentracije soli i raznih nečistoća.

Osim toga, zbog klora sadržanog u vodi, tijekom procesa vrenja nastaju karcinogeni.

čajnik
Fotografija: © Belnovosti

Da biste smanjili štetne učinke kuhanja vode, morate je prethodno taložiti.

Ni u kojem slučaju ne smijete ponovno prokuhati vodu ili dodati novu porciju u prokuhanu vodu.

Prije nego što kuhalo napunite vodom, morate potpuno ispustiti preostalu vodu.

Prethodno smo govorili o pet namirnica koje se ne smiju zagrijavati u mikrovalnoj pećnici.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki