Zagreba Lajfhaki

Je li moguće kuhati čajnik dva puta: zapamtite kako to učiniti ispravno i sigurno

Mnogi ljudi za kavu ili čaj koriste više puta prokuhanu vodu, a uzalud.

To može ozbiljno naštetiti zdravlju, upozoravaju stručnjaci.

Kako pravilno prokuhati vodu

Kuhanje vam omogućuje uništavanje štetnih mikroorganizama, ali izaziva stvaranje kamenca i povećanje koncentracije soli i raznih nečistoća.

Osim toga, zbog klora sadržanog u vodi, tijekom procesa vrenja nastaju karcinogeni.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste smanjili štetne učinke kuhanja vode, morate je prethodno taložiti.

Ni u kojem slučaju ne smijete ponovno prokuhati vodu ili dodati novu porciju u prokuhanu vodu.

Prije nego što kuhalo napunite vodom, morate potpuno ispustiti preostalu vodu.

Prethodno smo govorili o pet namirnica koje se ne smiju zagrijavati u mikrovalnoj pećnici.

Exit mobile version