Jedna greška i nula koristi: kako pravilno piti vrećice zelenog čaja

Smatra se da čaj u vrećicama nije tako kvalitetan i ukusan kao čaj skuhan u čajniku.

Ali ako se tijekom pripreme pridržavate određenih pravila posebno za pakirano piće i izbjegnete pogreške, na kraju ćete dobiti odličan zeleni čaj.

Usput. Kvaliteta i okus ne ovise samo o vrsti listića čaja, već io kvaliteti vode, specifičnoj posudi u kojoj se napitak kuha i načinu kuhanja.

Što se tiče vode, bolje je koristiti filtriranu ili čistu prirodnu vodu.

Prilikom odabira čaja u vrećicama, trebali biste dati prednost renomiranim markama. Da, skuplji je, ali proizvod je odgovarajuće kvalitete.

čaj
Fotografija: Pixabay

Vrsta čaja ovisi isključivo o vašem ukusu i preferencijama.

Posuđe. Ovdje je bolje odabrati porculan ili keramiku – dobro drži temperaturu.

Svaka vrsta čaja zahtijeva svoju temperaturu tople vode. Na primjer, za crnu će biti dovoljno 100 stupnjeva Celzijusa.

Ali vrećice zelenog ili biljnog čaja treba kuhati na temperaturi ne višoj od 70-80 stupnjeva. Inače, korisna svojstva neće biti sačuvana.

Upućeni kažu: najukusniji čaj se dobije ako se vrećica od 3 grama prelije sa 150 mililitara vrele vode.

Ranije smo vam rekli kako obnoviti spaljenu tavu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki