Zagreba Lajfhaki

Kako bez napora očistiti posude za pećnicu

Nakon sati kuhanja u kuhinji, sigurno ste se suočili s izazovom čišćenja zalijepljenih ostataka hrane s posude. Tepsije su vrijedan alat u kuhinji za pripremu raznih jela, od praznične purice do ukusnog pečenog povrća.

S vremenom je uobičajeno da se na tavama nakupe ostaci i zagoreni komadići hrane, osobito ako se ne očiste temeljito nakon svake upotrebe. Uklanjanje zagorjelog ostatka može biti dugotrajan proces, ali uz malo dodatnog truda, svojim posudama za pećnicu možete vratiti njihov izvorni sjaj.

Kako očistiti posude za pećnicu
Učinkovita metoda za uklanjanje tvrdokornih mrlja s posude za pećnicu je miješanje pola šalice sode bikarbone i pola šalice bijelog octa s toplom vodom.

Evo kako to možete učiniti:

Ravnomjerno pospite sodu bikarbonu po cijeloj površini posude.

Prelijte bijeli ocat preko sode bikarbone i promatrajte kako dva sastojka reagiraju stvarajući pjenu. Ostavite da djeluje nekoliko minuta, pomažući da se oslobode svi ostaci hrane.

Uronite posudu u vruću vodu 15-30 minuta. Ne morate prethodno ispirati sodu bikarbonu i ocat.

Oribajte tavu i dobro je isperite. Koristite lopaticu da uklonite sve veće komade hrane i žičanu četku da izribate preostale mrlje.
Zahvaljujući otopini sode bikarbone i octa, nećete trebati puno ribanja.

Exit mobile version