Kako čuvati krumpir i mrkvu, a da ne omekšaju i ne proklijaju




Fotografija: Pixabay.com

Krumpir nedvojbeno zauzima najviše skladišnog prostora, bilo da ga čuvate u podrumu, u ormaru, na polici ili u hladnjaku. Ali da biste spremili krumpir nekoliko mjeseci unaprijed, morate se potruditi. Isto vrijedi i za mrkvu.

Dobra vijest je da se i krumpir i mrkva čuvaju pod sličnim uvjetima – 1-2 stupnja i 85-90% vlažnosti. Mogu prezimiti u posebnim drvenim sanducima posutim piljevinom, lišćem aronije ili pijeskom. Veličina kutije treba biti mala – idealno je ako se u njoj ne skupi više od 15 kg mrkve.

Pogledajte više:

Prije spremanja krumpira i mrkve za skladištenje, dobro ih osušite, držite ih nekoliko dana na otvorenom, blago zasjenjenom, dobro prozračenom mjestu. Zatim ih razvrstajte, odbacite bolesne i oštećene.

Ako skladištite u podrumu ili hladnjaku i previše je vlažno, možete napraviti podlogu od kuhinjskog papira posutog piljevinom, solju ili lišćem kaline.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki