Kako jednostavno očistiti pećnicu: life hack s limunom – ovaj trik pojednostavio je život ne jednoj domaćici

Mnoge domaćice znaju iz prve ruke koliko je teško vratiti čistoću na zidove i vrata pećnice.

Često se događa da ljepljive naslage i sasušeni ostaci hrane dugo vremena ne „popuštaju“.

Potrebno je puno truda da se ukloni sva prljavština.

Međutim, neke iskusne domaćice koriste jedan mali trik, zahvaljujući kojem je proces uvelike pojednostavljen.

Govorimo o korištenju limuna. Ne, ne trebaju ništa brisati.

pećnica
Fotografija: © Belnovosti

Ali vrijedno je prethodno ispeći agrume.

Kako vratiti čistoću u pećnicu pomoću limuna

Uzmite jednu voćku i narežite je na kriške. Dobivene kriške limuna stavite na lim za pečenje.

Stavite metalni lim u pećnicu.

Limun treba “peći” sat vremena na temperaturi od 180 stupnjeva.

Zahvaljujući citrusnom voću, oslobađat će se “posebna” para koja će omekšati nečistoće.

Nakon pečenja limuna, domaćica treba pričekati da se stijenke pećnice ohlade.

Čim se to dogodi, morate “prošetati” po površinama spužvom namočenom u vodu. Možete koristiti čisti komad tkanine.

Masne naslage i zaglavljeni komadići hrane otklonit će se bez problema. Neće biti potrebe za korištenjem praškova i gelova za čišćenje.

Prethodno smo objasnili zašto vrata perilice ne smijete ostaviti otvorena.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki