Kako krumpir održati svježim – Trik kako spriječiti njegovo klijanje

Krumpir je jedno od najotpornijih povrća, pod uvjetom da ga pravilno skladištite.

Kako prenosi oloygeia.gr, nema kuhinje bez krumpira i nema lakšeg i ukusnijeg jela od prženog krumpira. Pohraniti ih je jednostavno, ali ima neke male tajne kako ih održati svježima. Nema ništa gore nego kad se spremate kuhati krumpire i nađete ih proklijale, naborane i zelene.

Naučite kako pravilno skladištiti krumpir

Prije nego što ih spremite, prvo ih morate izvaditi iz plastične vrećice jer im je potreban zrak.

Držanjem krumpira na hladnom moći će trajati mjesecima i održati razinu vitamina C.

Idealno ih je čuvati na hladnom mjestu s temperaturom od oko 10°C.

Krumpir ne treba svjetlo

Ako se krumpir izloži svjetlu, počet će pozelenjeti što znači da je počeo proizvoditi klorofil. Na visokim razinama to može dovesti do proizvodnje solanina, otrovne kemikalije. Najbolje je da ih bacite.

Prijatelj krumpira je jabuka, a neprijatelj je luk

Tajna očuvanja svježeg krumpira je u tome da između njega stavite jabuku.

Ovo voće proizvodi etilen koji pomaže da krumpir dulje ostane svjež i sprječava njegovo klijanje. Naprotiv, njihov suživot s lukom može učiniti krumpir mekim ili punim klica.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki