Blender je vrlo koristan i jednostavan kuhinjski aparat.
S ovim uređajem kuhar može brzo usitniti hranu.
Blender dobro dođe kod pripreme krem juha, pirea, namaza, umaka i koktela.
Ali uređaj ima nedostatak: njegovi noževi mogu brzo postati tupi.
Kao rezultat toga, uređaj će se početi nositi sa svojim “odgovornostima” mnogo gore.
Srećom, problem je potpuno rješiv. Ispostavilo se da je oštrenje oštrica blendera vrlo jednostavno ako znate jedan mali trik.
Kako naoštriti oštrice blendera
Ljuske jaja pomoći će postići željeni rezultat.
Trebat će vam tvrda ljuska dobivena od 5-10 jaja.
Stavite ove ostatke u plastičnu vrećicu i stavite u zamrzivač na 60-90 minuta.
Zatim izvadite dobivenu masu, ulijte je u posudu blendera i uključite uređaj.
Završite postupak kada se ljuska pretvori u masu koja po konzistenciji podsjeća na prah.
Rezultat postupka bit će vraćanje idealne oštrine noževima. Uređaj će se opet dobro nositi sa sjeckanjem hrane.
Prethodno smo govorili o tri popularne zablude o vrećicama čaja.